Πετάξτε τα γυαλιά & τους φακούς επαφής! 

Αποκτήστε όραση 10/10! Διορθώστε τη μυωπία, τον αστιγματισμό, την υπερμετρωπία και σε κάποιες περιπτώσεις και την πρεσβυωπία! 

Δρ Σωτήρης Τσιούμας
Χειρουργός Οφθαλμίατρος - Οφθαλμοπλαστική

Απελευθερωθείτε από τα γυαλιά και τους φακούς επαφής με τη Διαθλαστική Χειρουργική!


Η επέμβαση γίνεται από τον Prof. Dr. Σωτήρη Τσιούμα χειρουργό οφθαλμίατρο, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στις πιο σύγχρονες διαθλαστικές χειρουργικές μεθόδους νέας γενιάς Femtosecond Laser, LASIK, Excimer, PRK. Διόρθωση μυωπίας, αστιγματισμού, υπερμετρωπίας και σε μερικές περιπτώσεις και της πρεσβυωπίας!

Δείτε τα βίντεο και διαβάστε τις παρακάτω ερωτήσεις & απαντήσεις σχετικά με την επέμβαση.

Επεμβάσεις από τον χειρουργό οφθαλμίατρο Prof. Dr. Σωτήρη Τσιούμα της VMC

Διόρθωση Μυωπίας μέθοδος LASIK

Διόρθωση Υπερμετρωπίας (Hyperopia) μέθοδος PRK

Δείτε πως γίνεται η επέμβαση

Ο Ιατρός της VMC Prof. Dr. Σωτήρης Τσιούμας εξηγεί τις μεθόδους της διαθλαστικής χειρουργικής στην εκπομπή "Doctors Live" στο "Κανάλι 9"

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Η μυωπία (η όραση είναι θαμπή για μακριά), η υπερμετρωπία (η όραση είναι θαμπή για μακριά και για κοντά) και ο αστιγματισμός (το είδωλο εμφανίζεται θολό), είναι διαθλαστικές ανωμαλίες που αντιμετωπίζονται πλέον οριστικά με τη μέθοδο της διαθλαστικής χειρουργικής.

Είναι μία αισθητική χειρουργική αντιμετώπιση των αμετρωπιών, δηλαδή της μυωπίας, της υπερμετρωπίας και του αστιγματισμού.

Όχι βέβαια, με το laser μπορούμε να διορθώσουμε την μυωπία και τον αστιγματισμό μαζί, ή και ξεχωριστά. Επίσης μπορούμε να διορθώσουμε την υπερμετρωπία και τον αστιγματισμό μαζί ή και χωριστά.

Όχι βέβαια! Γίνεται με ενστάλαξη αναισθητικών κολλυρίων.

Υπάρχουν οι επιφανειακές prk, lasek, epilasik και η ενδοστρωματική lasik.

Στην prk, lasek, epilasek οι τεχνικές είναι πολύ σίγουρες, αλλά επίπονες για τις πρώτες 24-48 ώρες και η ανάκτηση της όρασης είναι πολύ πιο αργή. Επίσης, στο τέλος της επέμβασης τοποθετούμε φακό επαφής θεραπευτικό. Η τεχνική lasik είναι περισσότερο επεμβατική, αλλά μετεγχειρητικά δεν έχει πόνο και η αποκατάσταση της όρασης είναι σχεδόν άμεση την επόμενη μέρα.

Αντενδείξεις είναι: εγκυμοσύνη, γλαύκωμα, καταρράκτης, ξηροφθαλμία, σάκχαρο, αυτοάνοσα νοσήματα, κολλαγονώσεις, χηλοειδές, κερατοκωνος.

Υπερδιόρθωση, υποδιόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών, θολερότητα= haze στον κερατοειδή. Είναι όμως επιπλοκές που διορθώνονται άμεσα.

Πρώτα γίνεται στο δεξιό οφθαλμό και αμέσως μετά στον αριστερό οφθαλμό.

1-2 λεπτά στον δεξιό οφθαλμό, 1-2 λεπτά στον αριστερό οφθαλμό. Η όλη διαδικασία κρατάει 5-10 λεπτά

Γιατί είναι η τεχνική που δεν πονάει μετεγχειρητικά και την επόμενη μέρα ο ασθενής βλέπει τέλεια 10/10.

Οι επεμβάσεις με eximer laser έχουν αρχίσει από 1986 - 1990 και έχουν χειρουργηθεί εκατομμύρια ανθρώπων με διαθλαστικά προβλήματα. Στην Αμερική πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπων με διαθλαστικά προβλήματα χειρουργούνται κάθε χρόνο.

Καλέστε τώρα!

Πείτε μας τις απορίες σας! Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία!

Η ιδανική ηλικία είναι 20 ετών και πάνω αρκεί να είναι σταθερή η διάθλαση του για τουλάχιστον 1 χρόνο.

Είναι καλύτερα να γίνει το laser μετά τον τοκετό και όχι κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί ορισμένες ορμόνες αλλάζουν την έκβαση της επέμβασης, αλλά και επειδή μετά το χειρουργείο χορηγούμε κολλύρια από 1-3 μήνες που μπορεί να επηρεάσουν το έμβρυο.

Μόνο τα γυαλιά του ηλίου.

Θα πρέπει να συνοδεύεστε και να οδηγήσουν άλλοι για εσάς

Αυτό μπορεί να γίνει μετά από 3 ημέρες χωρίς να πέσει νερό στο πρόσωπο και να λούσουμε τα μαλλιά μας στο κομμωτήριο. Αποφυγή νερού λοιπόν στο πρόσωπο για 15 ημέρες.

Βεβαίως και μπορούμε να δούμε τηλεόραση και να διαβάσουμε βιβλία. Δεν υπάρχει καμία αντένδειξη.

Ο σκοπός μας αυτός είναι και το ποσοστό παγκόσμια αγγίζει σχεδόν το 100/100, δηλαδή 98/100

Σίγουρα είναι μια επέμβαση που κοστίζει αλλά αν βάλουμε φακούς επαφής, υγρά και γυαλιά που χρειάζονται κάθε χρόνο, σίγουρα θα κάνουμε απόσβεση μέσα σε 1-2 χρόνια.

Θα βλέπεις 10/10 ανεξαρτήτου τεχνικής. Η διαφορά έγκειται στο ότι με την τεχνική lasik βλέπεις την επόμενη μέρα, ενώ με την τεχνική prk βλέπεις μετά από 3-7 ημέρες.

Βεβαίως δεν υπάρχει αντένδειξη. Βέβαια όποιος κάνει laser το μηνά Ιούλιο ή Αύγουστο θα προγραμματίσει τις διακοπές του στην παραλία με κάποιες περικοπές. π.χ μπάνια.

Το ποια τεχνική θα ακολουθήσουμε για την διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών εξαρτάται από τα ίδια τα μάτια του ασθενούς και κυρίως από τον κερατοειδή του. Κάνοντας τις προεγχειρητικές εξετάσεις αυτές θα μας υποδείξουν ποια τεχνική θα ακολουθήσουμε. Πάντως όποια τεχνική και να ακολουθήσουμε το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, δηλαδή αποκατάσταση της όρασης χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής

About

Η Venus Medicine Clinic φέρνει στην Ελλάδα βαθιά τεχνογνωσία και υψηλή τεχνολογία στην Αισθητική Ιατρική από Πανεπιστήμια της Ιταλίας & είναι στελεχωμένο με κορυφαίους γιατρούς.

Follow Us
Help Desk
Χρήσιμα
  • Ελλήνων Αξιωματικών 45 (Παράδρομος Λεωφ. Κατεχάκη), Τ.Κ. 16233,  (Καρέας) Βύρωνας
  • (Σταθοπούλειο Πολιτιστικο Κέντρο)
  • Τηλ. +30210-8825132
  • Αρ. ΓΕΜΗ 160588103000