Γυναικολογία & Αισθητική Γυναικολογία

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει λύσεις αποτελεσματικές, προσιτές άμεσες, με μακροχρόνια αποτελέσματα. Σήμερα, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζονται σε εξειδικευμένο ιατρείο σε μερικά λεπτά. Ο χρόνος ανάρρωσης, το συνολικό κόστος, η πιθανότητα επιπλοκών και η ταλαιπωρία του ασθενούς είναι ελάχιστα.

Γυναικολογία

Μία στις πέντε γυναίκες υποφέρουν από δυσπαρευνία (επώδυνη σεξουαλική επαφή που δεν βελτιώνεται με τη χρήση λιπαντικών ή με χαλάρωση). Σύμφωνα με έρευνες, το 20% των γυναικών δεν έχει νιώσει ποτέ οργασμό, ενώ το 40% των γυναικών παρουσιάζουν δυσκολίες σε σχέση με τον οργασμό σε βαθμό που τους προκαλούν ψυχολογικά προβλήματα.

Προβλήματα όπως τα παραπάνω είναι πολύ συχνά και απασχολούν μεγάλο ποσοστό γυναικών, ακόμα και σε νεαρές ηλικίες. Δυστυχώς αποτελούν ταμπού και στίγμα ακόμα και στις σύγχρονες κοινωνίες όπως η δική μας. Συχνά μάλιστα συνυπάρχουν με κολπική ατροφία, κολπική ξηρότητα, κολπική χαλάρωση ή υποτονία.

Οφείλονται συνήθως στην φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης ή λόγω τοκετού, τραύματος, φλεγμονών, εμμηνόπαυσης και ορμονικών διαταραχών. Επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην ευημερία των γυναικών και στις σχέσεις τους με τους συντρόφους τους, περιορίζουν την δραστηριότητα, μειώνουν την αυτοπεποίθηση και την άνεση.
Το οργασμικό σύστημα των γυναικών δεν αφορά μόνο όργανα όπως η μήτρα, οι ωοθήκες και οι σάλπιγγες.
Για να επέλθει οργασμός θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια αλληλουχία η οποία ξεκινάει με την σεξουαλική επιθυμία που οδηγεί στην σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό, ο οποίος όταν επιτευχθεί τροφοδοτεί νέα σεξουαλική επιθυμία.

Όταν η παραπάνω αλληλουχία διακόπτεται, π.χ. λόγω πόνου, προκύπτουν σεξουαλικές δυσλειτουργίες που αφορούν την επιθυμία, την διέγερση, τον οργασμό και τον πόνο κατά την επαφή.

Η θεραπεία πρέπει να συμπεριλαμβάνει:

θεραπεία των αιτιών που προκαλούν πόνο κατά την επαφή, εξισορρόπηση των ορμονών, επικοινωνία ώστε να λυθεί το ψυχολογικό και κοινωνικό υπόβαθρο.

Η σύγχρονη ιατρική προσφέρει λύσεις αποτελεσματικές, προσιτές, άμεσες, με μακροχρόνια αποτελέσματα. Σήμερα ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζονται σε εξειδικευμένο ιατρείο σε μερικά λεπτά. Ο χρόνος ανάρρωσης, το
συνολικό κόστος, η πιθανότητα επιπλοκών και η ταλαιπωρία του ασθενούς είναι ελάχιστα.

Χρησιμοποιούμε αυτόλογα ή ετερόλογα υλικά όπως Υαλουρονικό Οξύ, Lipofiller, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους η με ιατρικές συσκευές όπως Thuzzle, Plexr, Carboxy Therapy, Needle Shaping και αντιμετωπίζουμε:


Κολπική Ξηρότητα.
Απασχολεί περισσότερο τις γυναίκες, που διανύουν την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Οι ορμονικές αλλαγές οδηγούν σε μείωση των επιπέδων των οιστρογόνων, επηρεάζοντας την υγρασία του κόλπου.

Κολπική Ατροφία. Κολπική ξηρότητα, δυσπαρευνία, ερεθισμός, δυσουρία, φαγούρα, πόνος, λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Κολπική χαλάρωση / Υποτονία. Τα συγκεκριμένα συμπτώματα μειώνουν τη διάθεση, καθώς και την απόλαυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αντιμετωπίζονται με ανάπλαση κι αποκατάσταση του σχήματος, της σφρυγιλότητας, καθώς και της ελαστικότητας της περιοχής.

Ουλές / Ραγάδες. Η απομάκρυνσή τους, πέραν του αισθητικού αποτελέσματος, συντελεί στη βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.

Μικρού βαθμού ακράτεια ούρων 

Μελαχρώσεις / Δυσχρωμίες

Πόνος κατά την επαφή. Εξουδετερώνοντας τον επίμαχο πόνο, μπορεί πλέον η ασθενής να απολαύσει τη σεξουαλική επαφή, τόσο σε συχνότητα, όσο και σε ποιότητα.

Μειωμένη Αίσθηση οργασμού. Με το πέρας των ανάλογων θεραπειών, μπορεί η ασθενής να απολαύσει συχνότερους και ισχυρότερους οργασμούς, αυξημένη επιθυμία για σεξουαλική δραστηριότητα, αλλά και αυξημένο κολπικό οργασμό.


Γυναικολογική Εξέταση 

Κάθε γυναίκα που θέλει να προστατεύσει την υγεία και τη γονιμότητά της πρέπει τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο να επισκέπτεται τον γυναικολόγο της και να υποβάλλεται στον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο. Υπάρχουν διάφορα προβλήματα που μπορούν να διαγνωστούν έγκαιρα σε αρχικό στάδιο και να θεραπευτούν.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται στην τυπική επίσκεψη προληπτικού ελέγχου, ανάλογα και με τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης, είναι:

• Τεστ ΠΑΠ
• Προληπτικός έλεγχος μαστών
• Κολποσκόπηση
• Καλλιέργεια κολπικού υγρού

Η εξέταση ξεκινά με τη λήψη του ιατρικού ιστορικού, στη συνέχεια ακολουθεί η οπτική εξέταση (επισκόπηση) των έξω γεννητικών οργάνων για προβλήματα πχ. κονδυλώματα, ανατομικές ανωμαλίες, δερματικές μολύνσεις κτλ, και μετά γίνεται τοποθέτηση στον κόλπο ενός ειδικού οργάνου που λέγεται κολποδιαστολέας και μέσω αυτού γίνεται
οπτική εξέταση του κολπικού τοιχώματος και του τραχήλου της μήτρας, ενώ σε αυτή τη φάση γίνεται και η εξέταση Παπανικολάου (Pap-test).

Η εξέταση θα ολοκληρωθεί με ψηλάφηση για τη διάγνωση τυχόν προβλημάτων των έσω γεννητικών οργάνων και των ωοθηκών.
Τέλος, η ψηλάφηση των μαστών από το γυναικολόγο για ύπαρξη τυχόν ογκιδίων ή κύστεων κρίνεται εξίσου σημαντική. Αν το κρίνει απαραίτητο, ο γυναικολόγος μπορεί να ζητήσει να γίνει μαστογραφία ή υπερηχογράφημα μαστών, υπερηχογράφημα γεννητικών οργάνων ή σε πιο επικίνδυνες περιπτώσεις μαγνητική τομογραφία.


About

Η Venus Medicine Clinic φέρνει στην Ελλάδα βαθιά τεχνογνωσία και υψηλή τεχνολογία στην Αισθητική Ιατρική από Πανεπιστήμια της Ιταλίας & είναι στελεχωμένο με κορυφαίους γιατρούς.

Follow Us
Help Desk
Χρήσιμα
  • Ελλήνων Αξιωματικών 45 (Παράδρομος Λεωφ. Κατεχάκη), Τ.Κ. 16233,  (Καρέας) Βύρωνας
  • (Σταθοπούλειο Πολιτιστικο Κέντρο)
  • Τηλ. +30210-8825132
  • Αρ. ΓΕΜΗ 160588103000